top of page
  • Foto del escritorCronista de Mutxamel

FELIÇ ANIVERSARI!!! TRENTA ANYS DE CENTRE DE SALUT A MUTXAMEL


Per al record.Personal del Centre de Salut de Mutxamel i el Conseller de Sanitat. 14 de Maig de 1991.

El dia 14 de maig de 1991 es va inaugurar el Centre de Salut de Mutxamel, ubicat al carrer la Mar. Presidia la Corporació Municipal, l'alcalde, Fernando Ripoll Aracil i era conseller de Sanitat, Joaquin Colomer i Sala. La població del nostre municipi era de 10.281 habitants. Este nou Centre va substituir a l'anterior Consultori Mèdic existent al carrer Felipe Antón 36, a l'entresòl de l'edifici construït als inicis dels anys vuitanta.


Recepcio a la porta de l'Ajuntament.
La comitiva dirigint-se cap al centre sanitari pel carrer la Mar.

Voldria recordar i donar a conéixer, encara que siga de manera breu, l'acte de generositat amb el poble de Mutxamel, que va tindre el músic i compositor mutxameler, senyor Vicente Pérez Lledó. Benefactor de la Societat Musical L'Aliança, que l'any 1973 el va nomenar president a perpetuïtat. Va deixar part del seu patrimoni personal a la Fundació Benèfica Vicente Pérez Lledó, per tal de contribuir a la construcció de la futura Casa de Cultura i un nou local per a la Banda de Música.


Arribada del Conseller al centre de Salut.
Abans d'entrar a l'inauguració oficial.

Alcalde i Conseller, tallant la cinta inaugural.

Tot este espai cultural estava previst que s'edificara al solar que el senyor Pérez Lledó tenia al carrer la Mar, i que finalment, al dissoldre's l'Associació, va passar a l'Ajuntament. Aquí està alçat el Centre de Salut que el Mutxamel dels anys noranta necessitava. La construcció del Centre de Salut de Mutxamel i de l'Hospital comarcal de Sant Joan, inaugurats l'any 1991, van suposar una extraordinària millora en el camp sanitari i d’atenció als pacients. En estos últims mesos de pandèmia, on els professionals de la sanitat han estat de manera incondicional fent allò que els pertoca, prevenint, salvaguardant i millorant la salut i la vida dels pacients, en moltes ocasions en circumstàncies molt dures, tan laborals com emocionals, vull donar-los les gràcies pel seu treball i dedicació.


Descobrint la placa commemorativa.
Mostrant part de les instalacions.
Autoritats i sanitaris recorrent l'interior de l'edifici.

Continueu molts anys més transformant i millorant l'assistència medica i la sanitat pública en benefici de les veïnes i veïns de Mutxamel. Feliços trenta anys!!!


Assumpció Brotons Boix.

Cronista Oficial de Mutxamel. Maig de 2021.






Article d'accés obert distribuït baix les condicions de la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional



1065 visualizaciones0 comentarios
bottom of page