top of page
  • Foto del escritorCronista de Mutxamel

SILENCI....ES RODA A MUTXAMEL: “NACIDAS PARA SUFRIR”


Decorats mutxamelers per a la pelicula: "Nacidas para sufrir"

El dia 7 de novembre de l’any 2008, el nostre poble, en concret la Plaça Nova va ser el punt de trobada de molts veïns i veïnes. El motiu d’esta reunió va ser el rodatge, eixa jornada, d’unes escenes per a la pel·lícula que porta per títol, “Nacidas para sufrir”, del conegut director alacantí, Miguel Albadalejo, que també va dirigir la popular comèdia “Manolito Gafotas”.


Prohibit estacionar el dia 7, motiu rodatge.

La pel·lícula que va començar a rodar-se el dia 29 de setembre, tenia previst que la major part de les escenes foren realitzades als estudis de la “Ciudad de la Luz” a la capital alacantina. Per a completar el treball es necessitava gravar imatges a altres llocs i sobre tot es buscaven espais molt concrets. Bocairent, Montcada, Alcoi i Mutxamel, varen ser també les poblacions escollides per gravar escenes al aire lliure.


L’equip buscava entre altres escenaris, un comerç d’alimentació tradicional per incloure al film i aquí, al nostre poble, el varen trobar. Es va semblar perfecte la tenda centenària de la família Ivorra-Monllor, coneguda pels mutxamelers com “Ca Tuta”, que feia poc havia tancat les seues portes a l’activitat comercial, però encara conservava part del artesanal mobiliari de fusta. Els carrers propers a la Plaça, Sala Marco i Felipe Antón, varen quedar lliures per a que els grans camions carregats dels materials necessaris per als muntatges, pogueren aparcar i transformar una part de la Plaça Nova, en un marc inigualable per efectuar el rodatge programat. L’antiga Farmàcia també va ser utilitzada com a vestidor i lloc de maquillatge per als actrius i actors.


Un dels llocs més comercials de la Plaça Nova, Ca Tuta, Gelats la Palma, i Espardenyeria Rosa.
Carrer Felipe Antón amb els vehicles de transport de materials.

La filmació, concretament una representació de compra de productes d’alimentació, va continuar dins de l’establiment, al que l’equip de producció, havia dotat prèviament de tots els queviures necessaris que es poden trobar a un comerç en funcionament, com embotits, iogurts, arròs, cigrons etc..., per tal de fer la gravació lo més realista i ajustada a la realitat.

Imatge insòlita davant de l'Església.
El director de la pel.licula, Miguel Albadalejo i una de les artistes participants, preparant-se per a una foto.

Antonia Ivorra, “Antoñita la Tuta”, propietària de la tenda va recuperar durant les escenes del rodatge el seu antic ofici de venedora i va tindre el seu paper estel·lar a la pel·lícula, atenent darrera del mostrador les comandes que li feia una de les protagonistes. Antoñita se’n recorda del colorit dels iogurts ubicats a la nevera, que eixe dia li varen fer evocar una part important de la seua vida familiar i professional.


Instantània per al record davant del comerç de la familia Ivorra.
Veïnes i veïns mirant un espectacle excepcional.
No volem perdre detall!!!!

Molta gent de Mutxamel ens vam acostar amb interès i curiositat per veure la filmació en viu i en directe de la pel·lícula. El mateix director, Miguel Albadalejo i una de les protagonistes, varen aprofitar per fer-se una instantània per al record, davant de “ca Tuta”. Per cert, la premsa alacantina, el diari “Informaciön” i la valenciana, “Las Provincias”, es varen fer ressò d’este dia de rodatge, que va convertir al nostre poble, Mutxamel, en una mena de “Hollywood” per un dia, que mereix la pena recordar.

Cartell de la pel·lícula.


Assumpció Brotons Boix.

Cronista Oficial de Mutxamel. 7 de Novembre de 2020.




Article d'accés obert distribuït baix les condicions de la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional


123 visualizaciones0 comentarios
bottom of page